www.sefindia.org

STRUCTURAL ENGINEERING FORUM OF INDIA [SEFI]

 Forum SubscriptionsSubscriptions DigestDigest Preferences   FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups  RegisterRegister FAQSecurity Tips FAQDonate
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log in to websiteLog in to websiteLog in to websiteLog in to forum 
Warning: Make sure you scan the downloaded attachment with updated antivirus tools  before opening them. They may contain viruses.
Use online scanners
here and here to upload downloaded attachment to check for safety.

STAAD TO ETABS

 
Post new topicReply to topic Thank Post    www.sefindia.org Forum Index -> SEFI General Discussion
View previous topic :: View next topic  
Author Message
prav_77
SEFI Regulars
SEFI Regulars


Joined: 16 Sep 2013
Posts: 29

PostPosted: Fri Jan 24, 2014 6:44 am    Post subject: STAAD TO ETABS Reply with quote

HELLO SEFIANS,
  I m new to etabs and i want to export staad file to etabs. i was able to do only geometry but not loading and property..    please help me out here...
Back to top
View user's profile Send private message
sakumar79
...
...


Joined: 18 Apr 2008
Posts: 681

PostPosted: Fri Jan 24, 2014 7:12 am    Post subject: Reply with quote

Hi,
   You can open ETABS, go to File->Import and choose GT STRUDL/ STAAD file and use it to import staad file.

   If your staad model has floor loads, it is suggested that you comment them out and import without those loads and then add the slab panels to the ETABS model and apply loads to them.

   Generally, the model including loads and properties will get imported. It will be necessary to define the floor grid system and storey levels to navigate the geometry in ETABS.

Hope that helps.
Arun
Back to top
View user's profile Send private message
prav_77
SEFI Regulars
SEFI Regulars


Joined: 16 Sep 2013
Posts: 29

PostPosted: Fri Jan 24, 2014 7:30 am    Post subject: Reply with quote

thanks for helping.. can i ask how wud u define grid system when it is complicated building..
u mean to say first i import architecture grid and then import the staad file without floor loads..  m i correct?
Back to top
View user's profile Send private message
sakumar79
...
...


Joined: 18 Apr 2008
Posts: 681

PostPosted: Fri Jan 24, 2014 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

If the grid system is complicated you can import it from dxf file... Otherwise, you can create the grid lines manually in ETABS directly. Make sure the grid system being defined matches with the staad geometry.

Arun
Back to top
View user's profile Send private message
prav_77
SEFI Regulars
SEFI Regulars


Joined: 16 Sep 2013
Posts: 29

PostPosted: Fri Jan 24, 2014 4:52 pm    Post subject: Reply with quote

thanks a lot.. it really helped Smile
Back to top
View user's profile Send private message
vineetaggarwal
SEFI Member
SEFI Member


Joined: 26 May 2010
Posts: 4
Location: New Delhi

PostPosted: Fri Jun 29, 2018 10:01 am    Post subject: ETABS to STAAD HOW to ? Reply with quote

Any software to convert data of one structural package to another ? Currently, I need to know how to convert ETABS data file (without having ETABS software) to STAAD file ? Any help would be welcome.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topicReply to topic Thank Post    www.sefindia.org Forum Index -> SEFI General Discussion All times are GMT
Page 1 of 1

 

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


© 2003, 2008 SEFINDIA, Indian Domain Registration
Publishing or acceptance of an advertisement is neither a guarantee nor endorsement of the advertiser's product or service. advertisement policy